Dahlior på Göteborgs botaniska trädgård

Alla fina dahlior på Göteborgs botaniska trädgård är i full blom! Jag passade på att göra ett lunchbesök och suga upp inspiration. Göteborgs botaniska trädgårdar är minst sagt värt ett besök, gärna fler. Eftersom jag bor i närheten passar jag på att kika förbi då och då få inspiration på vackra kombinationer av växter, se hur växterna ser ut i sin vuxna form samt för att det är ett himla lugnt och skönt ställe att äta lunch på. God mat har de också =)

Har ni vägarna förbi så kan jag varmt rekommendera det! Speciellt vackert är det nu när dessa vackra dahlior blommar för fullo. Jag själv har aldrig lyckats med Dahlior fullt ut. De brukar inte trivas i min trädgård. Förmodligen är det för mörk och blött. Men man blir allt lite sugen på att göra ett nytt försök efter att ha sett dahliorna på Botaniska.

Dahlior bör man skaffa om man är beredd att ha lite pill i trädgården. De tål nämligen inte frost utan måste grävas upp på hösten och förvaras inomhus.[ad_2]